Lepicol combate constipaţia

Dacă suferi de constipaţie înseamnă că materiile fecale rămân în colon o perioadă prea lungă de timp, deoarece tranzitul intestinal este foarte lent. Acest lucru se întâmplă deoarece o cantitate mare de apă se resoarbe de-a lungul colonului, lăsând materiile fecale uscate şi de consistenţă tare.

Dacă timpul de tranzit intestinal creşte treptat, scaunul devine din ce în ce mai dificil de eliminat, iar aceste traume duc în timp la afecţiuni diverticulare şi formarea hemoroizilor.

Aici intervin beneficiile fibrelor de psyllium din Lepicol. Hidratarea delicată a scaunelor cu Lepicol permite eliminarea acestora în mod natural şi uşor, variantă de preferat felului mai agresiv în care acţionează alte tipuri de fibre sau laxativele.

Lepicol combate diareea

Dacă suferi de diaree, iar medical tău specialist a trebuit să intervină medicamentos în timpul acceselor acute, atunci este de aşteptat să fii diagnosticat în urma testelor cu colită, sindrom de colon iritabil sau chiar boala Crohn.

 

Mecanismele prin care se ajunge la asemenea patologii nu sunt pe deplin cunoscute, însă este recunoscut faptul că acestor afecţiuni le este asociat un nivel foarte scăzut de bacterii “prietenoase”.

Din experienţa mea, am combătut simptomele de colon iritabil prin acţiunea combinată a fibrelor de psyllium, inulinei şi probioticelor mult mai eficient decât administrate separat.

Acest fenomen este susţinut de un studiu recent efectuat în Japonia, care arată cum probioticele luate separat devin ineficiente, sau efectul lor nu este maxim la pacienţii care suferă de colită (boală inflamatorie a colonului, care se traduce simptomatic prin diaree persistentă).

Totuşi, atunci când probioticele au fost asociate cu fibrele de psyllium, calitatea vieţii pacienţilor care sufereau de boli inflamatorii ale colonului s-a îmbunătăţit considerabil. Cu alte cuvinte, combinarea probioticelor cu fibrele de psyllium a fost mult mai eficientă decât administrarea lor separat.

În secţiunea dedicată fibrelor de psyllium, am explicat felul în care aceste fibre cu proprietăţi unice sunt capabile să cureţe cu delicateţe chiar şi un colon extrem de sensibil. Datorită acestor proprietăţi, fibrele sunt capabile să regleze timpul de tranzit intestinal, să hidrateze scaunele, să ajute la eliminarea lor fără dificultate, permiţând probioticelor să refacă flora intestinală.

Odată ce simptomele dispar, vei experimenta o viaţă fără discomfort şi te poţi îndrepta spre un mod sănătos de viaţă.

Lepicol şi sindromul de colon iritabil

Eşti una dintre persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil şi treci prin episoade alternative de constipaţie şi diaree? Ei bine, dacă este aşa, nu eşti singurul! Această stare patologică este extrem de des întâlnită, medicii diagnosticând-o ca sindromul de colon iritabil.

Această instabilitate a funcţionării aparatului digestiv este cel mai frecvent cauzată de nivelul scăzut de probiotice, ca urmare a unui mare număr de factori aşa cum am menţionat şi mai devreme – antibioticele având o mare culpă.

Ca urmare a modului în care Lepicol combate eficient stările de constipaţie şi diaree în egală măsură, îmbunătăţeşte şi calitatea vieţii acelora care suferă de o formă combinată a acestor simptome. Încă o dată, acest fapt este posibil datorită fibrelor de psyllium care prin efectul lor delicat generează hidratarea optimă şi permite probioticelor să echilibreze flora tractului digestiv. Odată instalat acest efect, echilibrarea florei este un fenomen care va apare în scurt timp.

Acestea au fost şi problemele cu care m-am confruntat şi care m-au determinat să discut cu un număr mare de specialişti în naturopatie din Marea Britanie, ajutându-mă în final să ajung la formula optimă Lepicol. Sinergia unică a celor trei ingrediente din formula Lepicol m-a ajutat să combat chiar de la început simptomele sindromului de colon iritabil.

Aşadar, Lepicol vă ajută să combateţi stările de constipaţie şi diaree într-un mod natural şi delicat.

Lepicol şi laxativele

Laxativele au efect de stimulare artificială. Este indicat să ne gândim că folosirea lor pe termen lung încurajează tranzitul intestinal lent.

Dacă foloseaţi laxative înainte de a lua Lepicol, atunci continuaţi să le luaţi împreună. Acolo unde tranzitul intestinal este foarte lent, Lepicol trebuie administrat cel puţin trei zile înainte de a începe să dea cele mai bune rezultate. Aşadar continuaţi să luaţi laxativele în timp ce introduceţi în cura dumneavoastră Lepicol. După aceea continuaţi să luaţi Lepicol gradual, în funcţie de perioada de instalare a efectelor benefice şi renunţati treptat la laxative. Cât de repede renunţaţi la laxative depinde de cât de repede reacţionaţi sistemic. Nu uitaţi, sistemul digestiv al fiecăruia funcţionează diferit, şi tot aşa există grade de manifestare diferite a simptomelor de tranzit intestinal lent. Puteţi chiar discuta cu un medic specialist această schemă, pentru cele mai bune rezultate.

În cele mai multe cazuri să luaţi Lepicol pentru combaterea tranzitului intestinal lent şi menţinerea sănătăţii tractului digestiv ar trebui să fie suficient. În cazurile particulare, schema de administrare ar trebui să vă permită ajustarea dozelor până la limita de confort. Este perfect sigur să luaţi cantităţi mai mari pentru a combate tranzitul intestinal lent.