Colon sănătos + un aparat digestiv eficient = Mai multă energie, mai puține afecțiuni și o viață mai agreabilă.

"Scaune mari, spitale mici"

Am văzut această afirmație acum câțiva ani în timp ce citeam o carte despre sănătatea colonului și a intestinelor. Cred că această declarație este relevantă pentru societatea actuală din vest.
Scaune "mari" înseamnă scaune bine formate, voluminoase care se evacuează cu ușurință cel puțin o dată sau de două ori pe zi. Printr-o evacuare eficientă scad șansele ca resturile metabolice rezultate din descompunerea alimentelor să rămână în tubul digestiv sau în alte părți ale corpului. Prin urmare aceasta se referă la a doua parte a declarației - \"spitale mici\". Există numeroase dovezi că sănătatea colonului înseamnă mai puține afecțiuni cauzate de resturile nedorite și neevacuate (însemnând "putregai și fermenți").

Să ne păstrăm sănătatea colonului nu este atât de ușor în zilele noastre deoarece obiceiurile alimentare înseamnă alimente prelucrate și mese copioase până la "îmbuibare", așa încât aparatul nostru digestiv este departe de a se menține curat și funcțional. În acest site, vă vom prezenta și vă vom ajuta să recunoașteti acele alimente și ingrediente naturale care vă mențin tranzitul intestinal eficient. Orice recomandare de obicei este simplă și poate fi ușor introdusă în dieta ta zilnică.

Dieta de astăzi

Din cauza naturii dietei noastre, există tendința de a avea scaune reduse și cu o consistență "de prundiș", ceea ce produce dificultăți de evacuare. Acest lucru suprasolicită intestinele și dacă permitem ca această stare să continue timp de mulți ani, fără a fi corectată, poate duce la apariția sindromului de colon iritabil, constipației cronice, fistule anale, hemoroizi și, cel mai grav, ne expune riscului de cancer de colon.
Scaunele mici și foarte tari, nu înseamnă funcționarea sănătoasă a colonului, așa cum nici diareea sau orice altă evacuare de resturi necompactate nu este o manifestare benefică.
Dacă ești îngrijorat în legătură cu funcționarea normală a colonului tău este indicat să consulți un medic specialist pentru un diagnostic corect. Dacă vrei să folosești ingrediente naturale și sigure pentru sănătatea colonului tău și a tranzitului intestinal, informațiile oferite pe acest site se vor dovedi cu adevărat utile.

Să previi este mai bine decât să tratezi

Chiar dacă nu ai motive de îngrijorare acum, sper că vei alege să-ți însușești suficiente cunoștințe pentru a preveni posibile afecțiuni ale colonului care decurg dintr-o dietă nesănătoasă. Așa cum am susținut mai devreme, peste 80% din afecțiunile colonului pot fi prevenite " așadar este opțiunea ta!

Dacă ai întrebări sau nelămuriri cu privire la conținutul articolelor și studiilor de pe acest site voi face tot ce pot pentru a-ți răspunde și clarifica. Poți să-mi trimiti un e-mail pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.\"">Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și vei primi răspuns în cel mai scurt timp.

Peter Jackson
Managing Director
The Healthy Bowels Company Limited

P.S. Eu însumi sunt pasionat de sănătatea colonului și a sistemului digestiv și asta deoarece acum mai bine de 15 ani sufeream de o formă ușoară de colon iritabil. A devenit foarte clar pentru mine că dacă sănătatea colonului meu este afectată întregul meu organism va avea de suferit.

Am fost însă foarte norocos. Pe vremea când sufeream de această afecțiune lucram într-o companie de produse naturiste și o vreme am avut privilegiul de a purta discuții cu unii dintre cei mai buni medici în domeniu. De-a lungul timpului mi-am dezvoltat abilitatea de a căuta în natură și am descoperit trei ingrediente care m-au ajutat să trec pentru totdeauna peste sindromul de care sufeream (aceste trei ingrediente mă ajută și astăzi să-mi păstrez sănătatea colonului).

Ca un rezultat al experienței acumulate am înființat "The Healthy Bowels Company" în 1999 și am dezvoltat Lepicol (cel mai bine vândut produs pentru menținerea sănătății colonului atât în farmacii cât și în magazinle de produse naturiste din Marea Britanie, comercializat în prezent în 21 de țări). Site nostru www.healthybowels.com a fost creat pentru a furniza cele mai noi informații cu privire la alimente și ingrediente naturale capabile să vă mențină un colon sănătos.

Cu stimă,
Dr. Sorin Bujan
Director Lepicol Romania