Lepicol reglează tranzitul

Tub digestiv

Un tranzit intestinal lent înseamnă, de regulă, un conţinut intestinal de volum mic şi cu consistenţă crescută.

Fibrele de psyllium au capacitatea de a absorbi o cantitate de apă echivalentă cu de 25 de ori greutatea lor. Prin retenţia apei în intestin, fibrele măresc volumul conţinutului intestinal şi scad consistenţa acestuia, având drept consecinţă o evacuare mai uşoară.

Dacă Lepicol poate ajuta tranzitul intestinal lent, atunci cum te poate ajuta atunci când ai diaree? Acest lucru poate părea extrem de contrar. Totuşi, după ce adaugi apă la Lepicol, gelul moale care se formează şi care ajută la formarea bolului fecal ajută la încetinirea pierderilor de materii fecale prin consolidarea lor. Aceasta înseamnă că pre şi probioticele din Lepicol încep să-şi facă treaba, repopulând colonul cu bacterii sănătoase şi reechilibrând flora.

Lepicol detoxifiază organismul

Stresul, oboseala cronică, dieta săracă în fibre şi mesele neregulate sunt tot atâtea motive pentru acumularea de reziduuri toxice în colon. Aditivii alimentari, substanţele chimice folosite în agricultură, zootehnie, industria cosmetica, metale grele şi altele intră în organism şi sunt eliminate prin colon, “groapa de gunoi” a organismului. La acestea se adaugă produsşii de metabolism toxici, rezultaţi în urma proceselor de fermentaţie din colon. Balonarea, constipaţia şi lipsa de energie sunt principalele semne ale intoxicării organismului cu toxinele acumulate în colon.

Prin acţiunea fibrelor de psyllium, Lepicol curăţă delicat mucoasa intestinală, eliminând depozitele mucoide toxice. Culturile probiotice din Lepicol restabilesc echilibrul intestinal, limitând prezenţa florei bacteriene de putrefacţie.

Lepicol stimulează imunitatea

Sistemul imunitar este format din celule şi proteine complexe, prezente în circulaţia sangvină şi în toate ţesuturile. Rolul lor este acela de a recunoaşte, de a neutraliza şi de a elimina agenţii patogeni şi substanţele sau celulele alterate proprii organismului. Agenţii
patogeni ce pot pătrunde în organism şi genera un răspuns al sistemului imunitar sunt: substanţe biologice (de exemplu toxine, veninuri etc.), virusuri, bacterii, fungi, paraziţi.

Organismul are bariere naturale de apărare împotriva agenţilor patogeni la nivelul pielii, pe tractul respirator şi digestiv.

Flora intestinală normală acţionează ca barieră la nivelul intestinului, împiedicând proliferarea germenilor cu poartă de intrare digestivă. Prin aportul suplimentar de culturi probiotice, Lepicol face mediul intestinal nefavorabil multiplicării agenţilor patogeni. În urma detoxifierii realizate cu Lepicol, mecanismele responsabile de identificarea şi eliminarea substanţelor nocive din organism acţionează la întreaga lor capacitate.

Lepicol scade colesterolul

Efectele laxativelor şi ale fibrelor solubile în general au fost studiate şi din punctul de vedere al rolului lor în scăderea nivelului de colesterol seric. Pe lângă beneficiile lor asupra colonului, fibrele de psyllium, cele mai solubile fibre cunoscute, sunt foarte eficiente şi în controlul nivelului de colesterol seric.

Colesterol

Iată modul în care acţiunea lor reduce nivelul de colesterol seric: Ca toate fibrele solubile, cele de psyllium au abilitatea de a lega acizii biliari. Acizii biliari, cu rol important în digestia grăsimilor, sunt sintetizaţi în organismul uman din colesterol. Atunci când se aduce un aport suplimentar de fibre solubile, un număr mare de acizi biliari sunt sintetizaţi şi în felul acesta scade nivelul de colesterol din sângele circulant.

Acest efect este foarte subtil, dar chiar şi aşa are acţiune asupra scăderii nivelului de colesterol seric.

În urma acestor studii asupra efectului fibrelor de psyllium privind scăderea nivelului de colesterol, Food and Drug Administration [ Food and Drug Administration (FDA)= Autoritatea responsabilă pentru omologarea produselor alimentare şi a medicamentelor în Statele Unite] în SUA a introdus pe lista produselor de scădere a colesterolului fibrele solubile.

În general, studiile au arătat că prin ingerarea zilnică a 10 grame de Psyllium se poate scădea semnificativ nivelul de colesterol seric şi de asemenea nivelul de LDL (“colesterol rău”). 10 grame de Psyllium echivalează cu 7 grame de fibre solubile.

Lepicol reglează glicemia

Fibrele de psyllium ajută de asemenea la menţinerea nivelului normal de glucide din sânge

Potrivit unui studiu al medicilor specialişti din Iran, fibrele de psyllium reglează şi menţin nivelul normal de glucide din sânge în cazul pacienţilor cu diabet zaharat de tip II.

Acest studiu dublu orb, placebo-controlat, a avut ca respondenţi 36 de pacienţi cu diabet zaharat de tip II. Înainte de începerea studiului, pacienţii erau trataţi cu medicamente specifice şi erau sub dietă strictă. Acest fapt nu a fost schimbat pe parcursul derulării studiului. Participanţii la studiu au fost aleator repartizaţi într-un grup care primea 5,1 grame de fibre de psyllium zilnic şi într-un alt grup care primea celuloză.

Medicii au măsurat nivelul glicemiei la începutul studiului şi apoi la fiecare două săptămâni, pe parcursul celor opt săptămâni de derulare. Nivelul de colesterol total, HDL, LDL trigliceride şi insulină au fost măsurate de asemenea la începutul şi la finalul studiului.

După opt săptămâni de tratament, metabolizarea glucozei la pacienţii care luau psyllium a crescut până la o medie de 52,77 mg/dl, în timp ce pacienţii care luau celuloză metabolizau în medie doar 31,36 mg/dl faţă de valorile de referinţă. De asemenea grupul care lua psyllium a mai înregistrat şi o creştere mică a HDL. Autorii studiului au susţinut de altfel că ingerarea fibrelor de psyllium pe termen lung ajuta şi la menţinerea profilului lipidelor în limite de normalitate.

Aşa cum a fost deja arătat de numeroase studii, fibrele de psyllium au fost considerate complet sigure şi foarte bine tolerate.

Fibrele de psyllium, care aparent sunt foarte bine tolerate, au avut un efect benefic pe termen mediu şi lung asupra scăderii nivelului de glucide din sânge prin creşterea capacităţii de metabolizare a acestora la pacienţii cu diabet zaharat de tip II.

Menţinerea unui nivel optim al glicemiei la pacienţii cu diabet zaharat de tip II este foarte importantă având în vedere complicaţiile asociate acestei patologii.